Na jaren duidelijkheid: Wandelpad park Selwerd

groningen-selwerd-parkselwerd-wandelgebied-1Sinds vorige week is er eindelijk een bord geplaatst bij het wandelpad vanaf de Morgersterlaan in Paddepoel richting Wilgenpad dat aangeeft dat het een wandelpad is. Alle twijfels over fiets of wandelpad behoren nu tot het verleden.

groningen-paddepoel-fietspaden-park selwerd-4Het was november 2013 toen naar aanleiding van de politieke avond Benni Leemhuis van GroenLinks samen met een aantal bewoners het Park Selwerd bezocht. Zoals bij velen bekend hebben wandelaars, en zeker de hondenbezitters, hinder van het aantal fietsers door het park waarbij bedreigingen niet achterwege blijven.

Geconstateerd werd dat al jaren borden ontbreken die aangeven dat het een wandelgebied is of onduidelijk zijn. Daarnaast werd een oplossing van de aanleg van een extra fietspad/fietsbrug besproken en zijn door de toenemende intensiviteit van de fietsers de veiligheidsaspecten toegelicht.

We merken hierbij op dat het naast gelegen voetbalveld al jaren niet gebruikt wordt, niet anders dan voor onderhoud van de gemeente. De aanbeveling geld nog steeds en het is de overweging waard het niet gebruikte voetbalveld te integreren binnen het park, zodat we er allen wat aan hebben!

Eén gedachte over “Na jaren duidelijkheid: Wandelpad park Selwerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *