Nationale Onderwijsweek start met symposium ’Beter Samen’

groningen-centrum-stadhuis-onderwijsstad-4Groningen is dit schooljaar dé Onderwijsstad van Nederland en heeft hiermee het stokje overgenomen van Almere. Groningen heeft deze titel gekregen omdat in Groningen de onderwijspartijen intensief en structureel samenwerken aan de ontwikkeling van het onderwijs. Op maandag 29 september gaat de 12e Nationale Onderwijsweek van start met een symposium met als thema: Beter Samen.

Tijdens het symposium staat samenwerking centraal. Samenwerking is van essentieel belang om leerlingen optimaal uit te dagen en voor te bereiden op de toekomst. Een aantal inspirerende voorbeelden van samenwerking, op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau, zullen tijdens het symposium nader belicht worden. Groningen kent bijvoorbeeld een bijzonder bestuurlijk samenwerkingsverband met de partners in het onderwijsveld. Het symposium, met workshops en lezingen, vindt plaats op maandag 29 september van 14.00 uur – 17.30 uur in het Hampshire hotel, Laan Corpus den Hoorn.

Overige activiteiten Nationale onderwijsweek in Groningen:

Dinsdag 30 september

Op dinsdag vindt het Debat ‘Recht op Onderwijs’ plaats, georganiseerd door Ingrado in het Sterrebospaviljoen bij DUO van 14.00 – 16.00 uur.

Woensdag 1 oktober
De kick-off van het Nationale Spelproject ‘Beter Samen Spelen’ vindt plaats op basisschool de Swoaistee, Kiel 7 in Lewenborg en ‘s avonds is er een debat in het Groninger Forum om 19.30 uur over ‘De toekomst van het Onderwijs’ met aansluitend om 20.45 uur de film Alphabet.

Donderdag 2 oktober
Nationale Gastles voor MBO-leerlingen in het Infoversum door de twee bekende hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen: Lubbert Dijkhuizen (microbiologie) en Peter Barthel (sterrenkunde).

De verkiezing van Filmleraar van het Jaar is vanaf 19.30 uur in Pathé. De film start om 20.45 uur.

Vrijdag 3 oktober
Aangezien het weekend in Groningen in het teken staat van de wetenschap, sluiten we de week af met een programma over talentontwikkeling en onderwijsinnovatie op het gebied van energie voor docenten Voortgezet Onderwijs in Bernoulliborg.
Ook elders in het land vinden activiteiten plaats in het kader van de Nationale Onderwijsweek.
Voor meer informatie over Groningse en landelijke activiteiten: www.nationaleonderwijsweek.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *