Negende deel Belcamporeeks geprestenteerd

Dichtbundel Coen Peppelenbos “Muziek voor twee vrouwen“  Donderdag 13 december 2012 is het negende deel van de Belcamporeeks gepresenteerd. Het Belcampo Stipendium werd in april toegekend aan schrijver Coen Peppelenbos. Zijn dichtbundel heeft als titel Muziek voor twee vrouwen.

 

De dichtbundel heeft als leidraad het verdwenen Groningen en geeft een beschrijving van vergeten tradities en plekjes in de provincie Groningen, zowel in de stad Groningen als op het platteland. De dichtbundel is te verkrijgen in de betere boekhandel.

Het tweejaarlijkse Belcampo Stipendium is een schrijfopdracht voor proza en poëzie voor een talentvolle schrijver of dichter die een relatie heeft met de provincie Groningen. Het eerste stipendium werd in 1995 uitgereikt en de Belcampo Reeks is inmiddels uitgegroeid tot een literaire traditie. Sinds het bestaan van het Belcampo Stipendium werd de prijs al uitgereikt aan Louis Stiller, Nanne Tepper, Max Niematz, Willem Jan van Wijk, Anjet Daanje, Anneke Claus, Jan Glas en Nyk de Vries.

Peppelenbos groeide op in Raalte, waar hij het Florens Radewijns College doorliep. Daarna studeerde hij Nederlandse taal- en letterkunde in Groningen. Vanaf 1988 is hij werkzaam in het onderwijs. Sinds 1991 is hij als docent verbonden aan de NHL Hogeschool. Hij is coauteur van drie verschillende literatuurmethodes voor het middelbare en hoger onderwijs. Sedert 1995 recenseert Peppelenbos literatuur voor de Leeuwarder Courant. Zijn officiële debuut verscheen in maart 2007 onder de titel Sing Sing. De bundel werd goed ontvangen en geprezen om zijn heldere taal en ongecompliceerde gedichten. In juni 2008 publiceerde hij Victorie, een roman waar zijn geboortedorp Raalte goed in te herkennen is.

Bron en Foto: Provincie Groningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *