Nieuw gemeentekantoor Harm Buiterplein 2 december open

gemeentekantoor harm buiterpleinDe verhuizing van een aantal onderdelen van de gemeente Groningen naar het nieuwe kantoor aan het Harm Buiterplein 1 op het Europapark is in volle gang. Maandag 2 december 2013 gaan de deuren open voor het publiek. Vanaf dan kunnen inwoners van de stad op het Europapark terecht bij de loketten werk en inkomen,  schuldhulpverlening, parkeren, bouwen en wonen en het horecaspreekuur.

Op korte termijn kunnen burgers hier ook terecht voor gemeentelijke belastingen.  Ook UWV werkt vanaf volgende week in dit nieuwe kantoor op het Harm Buiterplein.

Duurzaam gebouw
De gemeente Groningen heeft met dit kantoor een duurzaam, flexibel en innovatief gebouw met een zeer laag energiegebruik. Door bijvoorbeeld goede isolatie, zonnepanelen en energiezuinige verlichting heeft het gebouw energielabel A++ , zeer energiezuinig dus. Goede ventilatie en veel groen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat voor medewerkers en bezoekers.

Het Nieuwe Werken
Het door MVSA Architects ontworpen nieuwe kantoor heeft een ruime, lichte hal op de begane grond voor bezoekers en daarboven vier kantoorverdiepingen.
Het kantoor biedt onderdak aan circa 650 medewerkers. In het nieuwe pand hebben de medewerkers geen vaste werkplek, waardoor er meer mensen in het gebouw kunnen werken. Wethouder Ton Schroor is verheugd dat de gemeente daarmee na het gerenoveerde kantoor aan de Kreupelstraat een tweede kantoor heeft waarin medewerkers werken volgens het principe van het Nieuwe Werken: “De organisatie en de medewerkers krijgen daarmee meer flexibiliteit en een werkomgeving die voldoet aan moderne maatstaven.”

P+R station Europapark
Het nieuwe gemeentekantoor ligt vlakbij het NS-station Europapark en is goed bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer. De ondergrondse parkeergarage Station Europapark heeft een Park & Ride (P+R)-functie voor treinreizigers en andere bezoekers. Op het Harm Buiterplein is ook een overdekte openbare fietsenstalling.

Opening en open dag
De nieuwbouw wordt officieel geopend op donderdag 20 februari 2014. Om belangstellenden de gelegenheid te geven het nieuwe gemeentekantoor te bekijken, is er in maart 2014 een open dag.

Foto: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *