Nieuwbouw Europapark bereikt hoogste punt

Donderdag 22 november is het hoogste punt bereikt van het nieuwe kantoor van de gemeente Groningen op het Europapark. Wethouder Ton Schroor gaf persoonlijk het sein om het laatste constructie-element op zijn plaats te hijsen. In het nieuwe kantoor aan het Harm Buiterplein komen met name medewerkers van Sociale Zaken en Werk te werken.

De nieuwbouw onderscheidt zich door haar duurzame karakter. Het gebouw is compact, heeft een goed geïsoleerde schil en ‘oogt’ groen door binnentuinen, atria en een vegetatiedak. Een zogeheten WKO-installatie slaat de warmte in de zomer op in de bodem, om in de winter te gebruiken voor verwarming. Samen met zonnepanelen, zonnecollectoren en energiebesparende verlichting, is dit goed voor de toekenning van energielabel A++.

Ontwerp
Het nieuwe kantoor wordt een uitnodigend en transparant gebouw, met een laagdrempelig karakter. De door Meyer en Van Schooten Architecten ontworpen nieuwbouw krijgt een ondergrondse parkeergarage van twee lagen met 216 parkeerplaatsen en een Park and Ride (P+R)-functie. Daarboven een begane grond en vier verdiepingen. Het totale bruto vloeroppervlak is circa 17.000 vierkante meter.

Planning
BAM Utiliteitsbouw startte met de bouw op 8 september 2011. Inmiddels is er al veel werk verzet en zijn in de staalconstructie de contouren van het nieuwe gebouw al zichtbaar. Eind januari 2013 is het gebouw wind- en waterdicht. Volgens planning worden het casco en de gebouwgebonden installaties 1 juli 2013 opgeleverd. Uiterlijk 1 december 2013 zullen ambtenaren hun intrek nemen in het nieuwe gebouw.

(bron en foto’s Gemeente Groningen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *