Nog geen moskee in park Selwerd

moskeeDe gemeente Groningen heeft nog altijd niet definitief het licht op groen gezet voor de bouw van een nieuwe moskee in de wijk Selwerd, laat het Dagblad van het Noorden vandaag weten.  Het Islamitisch Centrum Groningen vroeg vorig jaar zomer al om vergunningen voor de sloop van de oude boerderijmoskee in de wijk en nieuwbouw op dezelfde plek.

Volgens RO/EZ, de dienst die de aanvragen behandelt, wringt de schoen op dit moment bij het door de moslims ingediende mobiliteitsplan. Voordat de bouw van de nieuwe moskee kan beginnen, moet het parkeren goed geregeld zijn. Het islamitisch centrum moest het nieuwbouwplan eerder al bijstellen na kritiek van de brandweer op de in het ontwerp opgenomen vluchtroutes.

In tegenstelling tot vele bewoners die voorstander zijn voor behoud van de boerderij is de stad in principe voorstander van een nieuwe moskee in Park Selwerd. Een impressie van de nieuwbouw moskee: klik hier.

2 gedachten over “Nog geen moskee in park Selwerd

 1. zonde van het park met zo’n gebouw erin. er staan genoeg gebouwen in de wijk leeg met ruimte om te parkeren, laten ze die maar opknappen voor dat geld dan krijgt de buurt ook een ander gezicht ,maar niet in een park waar de mensen kunnen genieten van de natuur.

 2. Er staat al een oud gebouw en het enige dat er gaat gebeuren is dat het een nieuw jasje krijgt. Het zal prima passen in het park zoals de oude boerderij nu ook al doet.

  Mensen hebben enorm veel commentaar, maar weten zij eigenlijk waarvoor?
  Er wordt geclaimd dat wij mensen lastigvallen, terwijl dit nooit is gebeurd.
  Er wordt geclaimd dat er nu nog steeds een parkeerprobleem heerst, terwijl dit probleem al sinds enige tijd is aangepakt. Elke vrijdag zul je mensen buiten zien met groene fluoriserende hesjes, gezien dit de enige dag in de week is, waar zoveel mensen naar toe komen.

  Ja, in de Ramadan is het in de avonden vaak druk, maar ook daar hebben wij een parkeerwacht voor.

  Ja, met het Offerfeest 1x per jaar en het (zoals de niet Moslims het noemen) suikerfeest 1x per jaar komen er veel mensen, maar ook daar zien wij onze fluoriserende hesjes weer terug komen om het verkeer/parkeren te regelen.

  al met al, als u een probleem heeft.. kom langs de moskee, krijgt u een kopje koffie, of een heerlijk glaasje muntthee van ons en kunt u, uw probleem met de moskee of de Moslims met ons bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *