Noordzeebrug klaar voor de sloop

nederland 2014, groningen, de hooge, sloop noordzeebrug, smirnoffstraatGedeputeerde M. Boumans van de Provincie Groningen en S. Poel van Rijkswaterstaat verrichten vanmorgen  de starthandeling voor de bouw van de nieuwe Noordzeebrug door plaats te nemen op de freesmachine om het eerste asfalt te schrapen.  Wethouder Joost van Keulen had zich vanwege ziekte afgemeld.

Tussen 2012 en 2015 gaan de provincie Groningen en de gemeente Groningen de Noordzeebrug, onderdeel van de oostelijke ringweg,  over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger om hem geschikt te maken voor het vervoer van meerdere lagen containers over dit kanaal.

De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug. Tegelijkertijd wordt ook de kruising van de ringweg met de Bedumerweg ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallen. Alle foto’s: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

De herkomst van de naam Noordzeebrug laat zich niet achterhalen. Wat we ons wel herinneren was de Bedumerwegbrug  en de weg ernaar toe geleidelijk omhoog liep en een weg met kinderkopjes waar het ’s winters uitkijken was en waar je met regelmaat voor de brug stond te wachten. Over bereikbaarheid gesproken.

Vaarweg Lemmer-Delfzijl
Het project vernieuwing Noordzeebrug maakt deel uit van het project Vaarweg Lemmer-Delfzijl. Tussen 2012 en 2015 gaan de provincie Groningen en de gemeente Groningen de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger om zo het vervoer van meerdere lagen containers per schip mogelijk te maken. De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug. Aan de oostkant van de weg komt een fietspad. Tegelijkertijd wordt ook de huidige kruising van de Noordelijke ringweg met de Bedumerweg en bedrijventerrein De Hoogte ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *