Vuurwerk en lichtshow bij starthandeling Noordzeebrug

Na het nemen van wat hindernissen vanwege het modderige terrein bereikten we de bouwkeet van BAM, waar vanmiddag het officiële startsein voor de bouw van de Noordzeebrug plaats zou vinden en waar laarzen geen overbodige luxe waren.

Na de toespraken van gedeputeerde Boumans en wethouder van Keulen  vond vanmiddag 17 december  het startsein voor het project Noordzeebrug plaats aan de Poortstraat in de Groninger gemeente De Hoogte, de vroegere VVK-velden  De herkomst van de naam Noordzeebrug laat zich niet achterhalen. Wat we ons wel herinneren was de Bedumerwegbrug  en de weg ernaar toe geleidelijk omhoog liep en een weg met kinderkopjes waar het ’s winters uitkijken was en waar je met regelmaat voor de brug stond te wachten. Over bereikbaarheid gesproken.

Alle foto’s over de aanleg van de Noordzeebrug: klik hier

Met een druk op de knop een feestelijke onthulling; Hoera, start Noordzeebrug, en met een projectie op de zijmuren van de te bouwen woningen de situatie hoe het er uiteindelijk komt uit te zien.

Tussen 2012 en 2015 gaan de provincie Groningen en de gemeente Groningen de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger om hem geschikt te maken voor het vervoer van meerdere lagen containers over dit kanaal.

De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug. Tegelijkertijd wordt ook de kruising van de ringweg met de Bedumerweg ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallen.

Vaarweg Lemmer-Delfzijl
Het project vernieuwing Noordzeebrug maakt deel uit van het project Vaarweg Lemmer-Delfzijl. Tussen 2012 en 2015 gaan de provincie Groningen en de gemeente Groningen de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger om zo het vervoer van meerdere lagen containers per schip mogelijk te maken. De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug. Aan de oostkant van de weg komt een fietspad. Tegelijkertijd wordt ook de huidige kruising van de Noordelijke ringweg met de Bedumerweg en bedrijventerrein De Hoogte ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallen.
Start
De start van de werkzaamheden voor het project Aanpak Noordzeebrug is voorzien voor medio december 2012. Het eerste deelproject omvat de aanleg van de tijdelijke weg en duurt tot maart 2013. In deze periode is er doorgaand verkeer mogelijk op de Noordelijke Ringweg, maar dient er rekening te worden gehouden met beperkte rijstroken. Tevens wordt de aansluiting op het bedrijventerrein de Hoogte verandert naar de Virulystraat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *