Over armoede gesproken – Stichting Eboo in Kenia

keniaOp de Fair Trade markt deze week in het centrum van Groningen hadden we een ontmoeting met Jansje Kruizinga. Zij doet inspanningen om spullen uit Kenia te verkopen voor het goede doel. Haar zus Fenneke werkt in Kenia voor Stichting Eboo in Kenia. Fenneke is de grote kracht achter deze stichting en al sinds 2010 in Nairobi woont. Het zien van de armoede van de kinderen was de reden om te blijven en iets te doen.

Vanmorgen heeft ze ons gemaild en we streven met enige regelmaat te berichten over armoede in de wereld en hoe kunnen we eerlijk delen!

In Nairobi ligt Kibera, de grootste sloppenwijk van Afrika. In de sloppenwijk is het voor kinderen niet vanzelfsprekend om naar school te gaan. Gezinnen leven in grote armoede en hebben geen geld voor school, schoolboeken, uniformen en schoolschoenen. Stichting EBOO in Kenia zorgt ervoor dat veel kinderen uit deze sloppenwijk wel naar school kunnen.

Wilt u de stichting steunen? Dat kan door eenmalig of maandelijks een bedrag over te maken op rekeningnummer 40.25.55.295 t.v.n. Stichting EBOO in Kenia, Den Haag. Alle giften worden voor 100% besteed aan kansarme kinderen. De stichting heeft een ANBI-status.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *