Provinciale bijdrage naar Syncom op het Zernikecomplex

 Er gaat een provinciale bijdrage naar farmaceutisch bedrijf Syncom, voor de inrichting van nieuwe laboratoriumruimtes op het Zernikecomplex in Groningen. Het project levert 35 werkplekken op voor hooggeschoolde medewerkers met een achtergrond in de chemie. De subsidie bedraagt bijna 360.000 euro en is afkomstig uit het programma Regionale Investeringssteun (RIG).

Syncom houdt zich bezig met chemische productieprocessen en helpt onder meer andere bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Ook heeft Syncom klanten in de sectoren elektronica en fijnchemie. Met de nieuwe laboratoriumruimtes kan het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden en samenvoegen. In totaal kost het project van Syncom 1,8 miljoen euro.

RIG
De RIG is een regeling van de provincie en het Rijk en is bedoeld voor bedrijven met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de subsidieaanvragen en kijkt daarbij onder meer naar hoe innovatief het betreffende project is en of er banen worden gecreëerd. De RIG is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *