PvdA maakt het met witgoed wel heel belachelijk

witgoedOpstelling PvdA in lijn met Haags afbraakbeleid”

De Groningse SP-fractie vindt het voorstel om de witgoedregeling voor mensen in de bijstand om te zetten in een tweedehands regeling volstrekt belachelijk. Woensdagavond wordt het voorstel in de commissie Werk & Inkomen besproken.

Met de witgoedregeling kunnen mensen die al vijf jaar van een bijstandsuitkering moeten leven, één keer in de acht jaar hun kapotte wasmachine, koelkast of kookplaat vervangen. Volgens de SP is dit een belangrijke voorziening, die mensen in de bijstand zekerheid geeft om te beschikken over volwaardig witgoed.

In juni diende de PvdA-fractie een motie in om ervoor te zorgen dat bijstandsgerechtigden voortaan genoegen moeten nemen met tweedehands apparaten. Deze motie werd met steun van de rechtse partijen aangenomen. “En daarmee ligt de opstelling van de Groningse PvdA-fractie in lijn met het afbraakbeleid dat het kabinet voert”, aldus SP-raadslid Rosita van Gijlswijk.

Het PvdA-voorstel betekent een forse verslechtering van de witgoedregeling. Van Gijlswijk: “Het creëert onnodig onzekerheid over de levensduur van de tweedehandsapparatuur, kan zorgen voor hogere verbruik- en gebruikskosten en het ontneemt bijstandsgerechtigden de keuzemogelijkheid waardoor zij per definitie tweedehands goederen opgedrongen krijgen. En dat kan toch nooit de bedoeling zijn van de PvdA, die het verheffen van het volk hoog in het vaandel heeft, of had?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *