Roeland van der Schaaf in gesprek met werkloze jongeren

groningen-centrum-stadhuis-grote markt-ondertekening convenant arbeidsmarktregio defensie-5Wethouder Roeland van der Schaaf gaat op dinsdagmiddag 23 september in gesprek met werkloze jongeren. Dat gebeurt van 15.15 uur tot 15.45 uur op de Vismarkt.

Een en ander vindt plaats in de zogenoemde WerkWeek. Van 18 tot en met 25 september organiseren alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland samen met ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk deze week. In het hele land staan activiteiten centraal, die de positie van jongeren op de arbeidsmarkt versterken.

De Broekriem
Hierbij is ook het platform voor werkzoekenden, De Broekriem, nauw betrokken. In Groningen staat tijdens de WerkWeek de bus van De Broekriem op dinsdagmiddag 23 september op de Vismarkt. Afgestudeerde jongeren zijn daar welkom voor een cv check, een coachgesprek of een sollicitatieworkshop.

Jeugdwerkloosheid
Onder de vlag van het Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid loopt in Groningen een groot aantal projecten en acties waarvan de eerste resultaten al eerder aan Mirjam Sterk zijn gepresenteerd. Veel van deze projecten lopen nog en bieden nog steeds ruimte aan jongeren om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dat kan door mee te doen in een project of door een arbeidsplaats of een leerwerkplek te bemachtigen.

Bedrijven
Tijdens de WerkWeek vraagt De Broekriem aandacht van jongeren maar ook van bedrijven die een jongere in dienst willen nemen. De Broekriem zoekt ook mensen van bedrijven of instellingen die jongeren een vrijblijvend netwerkgesprek kunnen aanbieden om te informeren over hun baan of branche.

Loopbaancafé
Op dinsdag 23 september vindt ook een Loopbaancafé voor hoger opgeleiden plaats vanaf 16.30 uur aan de Munnekeholm 2.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *