Roelf Bellinga Lid in de Orde van Oranje Nassau

steden nederland, groningen, centrumVanmorgen ontving Roelf Bellinga, oud horecaondernemer uit Paddepoel, van burgemeester Peter den Oudsten een koninklijke onderscheiding.

Roelf Bellinga is al meer dan 45 jaar actief in de voetbalsport. Als oud horecaman is hij daarnaast onbezoldigd adviseur voor groothandel Hanos.

steden nederland, groningen, centrumBinnen de Scheidrechtersvereniging Groningen en Omstreken bekleedde Bellinga sinds 1969 verschillende functies. Hij was één van de initiatiefnemers en drijvende krachten van het jaarlijkse technische weekend op Ameland.

Sinds 1999 was de heer Bellinga ook één van de vaste trainers van de Scheidsrechtersvereniging. Eind vorig jaar is hij op 75-jarige leeftijd gestopt met zijn trainersactiviteiten en als kaderlid technische zaken.

In 2002 werd hij voor zijn verdiensten voor de vereniging benoemd tot lid van verdienste en door de landelijke Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) onderscheiden met de zilveren speld.

Voor de KNVB was de heer Bellinga van 1969-1986 actief als scheidsrechter op het hoogste amateurniveau, als rapporteur en als lid van de District commissie Scheidsrechterszaken van de KNVB Noord.

steden nederland, groningen, centrumOok voor de voetbalvereniging GRC heeft Roelf Bellinga zich gedurende zijn ruim

40-jarig lidmaatschap (1973 tot heden) altijd buitengewoon actief als vrijwilliger ingezet in verschillende (bestuurlijke) functies. In 2002 en in 2013 werd hij hiervoor binnen de voetbalvereniging onderscheiden.

Alle foto’s van de lintjesregen: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *