Rood Groningen voert actie tegen uitbuiting van studenten

Persfoto2Woensdag 15 januari stond ROOD, jong in de SP op het Broerplein met een sloopkogel. Studenten konden met deze sloopkogel symbolisch een slechte kamerbemiddelaar tussen henzelf en een studentenkamer wegbeuken. ROOD-woordvoerder en kandidaat raadslid Mechteld van Duin: “Met deze actie willen we onder de aandacht brengen dat veel studenten de dupe worden van cowboy-praktijken van kamerbemiddelaars.

Er moet een einde komen aan het uitmelken van studenten!”

Bij een onderzoek van ROOD naar huisbazen in Groningen kwamen veel klachten over kamerbemiddelaars naar boven. Deze klachten behelzen torenhoge kosten die studenten kwijt zijn bij het aangaan van een huurcontract. “De woningnood drijft studenten regelrecht in de armen van slechte kamerbemiddelaars. Deze bemiddelaars hebben geen recht op de kosten die zij vragen, maar stellen de student voor de keuze: betalen of geen dak boven je hoofd. Door het gebrek aan goede en betaalbare woningen komen veel studenten met het geld over de brug,” aldus van Duin.

Persfoto1ROOD vindt dat er keiharde maatregelen moeten komen tegen de wanpraktijken van kamerbemiddelaars. Van Duin: “De gemeente moet optreden tegen deze malafide praktijken door de schandalige zelfverrijking over de rug van jongeren te verbieden. Ook moet het probleem bij de wortel worden aangepakt: de woningnood. Als de gemeente en woningcorporaties voor goede en betaalbare jongerenhuisvesting zorgen wordt de macht van kamerbemiddelaars ingeperkt.” ROOD wijst erop dat er in Groningen 132.000 m2 aan kantoorpanden leegstaat dat omgebouwd kan worden tot jongerenwoningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *