Sleutelen aan Stad en Land officieel geopend

Samenhang tussen energie-, mobiliteit-, afval- en voedselstromen

De tentoonstelling Sleutelen aan Stad en Land werd vanmiddag officieel geopend door mevrouw Esseline Schieven, directeur stedelijke ontwikkeling van de gemeente Groningen. De tentoonstelling laat zien hoe door mensen en organisaties wordt gewerkt aan de stad en regio van de toekomst. De expositie is het vervolg op de inzending van de gemeente Groningen, in samenwerking met de Regio Groningen-Assen, voor de Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam eerder dit jaar.

De tentoonstelling toont hoe mensen, kennis, water, voedsel, energie, mobiliteit en afval in Stad en Land met elkaar verweven zijn. En hoe door het slim aan elkaar koppelen daarvan nieuwe economische kansen ontstaan. De expositie is samengesteld door Urban Gro Lab, een samenwerking tussen de gemeente Groningen en de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Voor meer informatie over Urban Gro Lab zie http://urbangrolab.nl

Dit Lab gebruikt de stad als proeftuin voor ruimtelijk onderzoek en innovatieve projecten en richt zich nadrukkelijk op de toekomst van Groningen. De tentoonstelling geeft inzicht in vragen als: Hoe gaan we in de toekomst om met energie? Hoe kunnen we zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw gebruiken? Wat is de bijdrage van serieus gaming aan onderwijs en innovatie? De verbinding tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk in de stad is in deze tentoonstelling te zien.

Sleutelen aan Stad en Land, een tentoonstelling voer de stromen die stad en regio dagelijks tot leven wekken, is vanaf 30 oktober tot en met zaterdag 22 november te bezoeken aan het Gedempte Zuiderdiep 98.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *