Stadsschapen vanaf woensdag terug in Groningen

schapen trektochtAl negen jaar zet de gemeente Groningen schapen in bij het kort houden van bermen en andere groengebieden. Vanaf woensdag 8 april zijn de ruim 300 Schoonebeekers en Veluwse heideschapen weer in de stad aan het werk. Ze beginnen hun graasronde bij de Hoornse Schans (uitrengebied voor honden) bij het Hoornse Meer op woensdag 8 april om 13.00 uur. Hiermee wordt het negende graasseizoen van de stadskudde gestart. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Voor het negende achtereenvolgende jaar zet de gemeente Groningen schapen in bij het korthouden van de bermen en taluds in de stad. Net als altijd begeleidt herder Bouke Arends de dieren op hun ronden door de stad. De kudde maakt in ieder geval tot eind september deel uit van het stadsgezicht.

Deze manier van ecologisch bermbeheer is in 2007 voor het eerst in Groningen toegepast. Het beheer van bermen en taluds door schapen heeft als voordeel dat de structuur van de bodem verbetert. Zo kunnen nieuwe zaden kiemen en gaat de beplanting meer variatie vertonen. De schapen dragen zaden mee in hun vacht en verspreiden zo allerlei plantensoorten. Net als voorgaande jaren houdt herder Bouke Arends belangstellenden via Twitter (twitter.com/StadskuddeGrunn) op de hoogte van het wel en wee van de kudde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.