Stiel als horeca ondernemer in de wijk

voeding-smakelijk eten  (1 van 1)Stiel zit in de horeca. In december meen ik mij te herinneren kwam de snertbakfiets voorbij in Paddepoel Zuid West. Voor wie, waarom, het is ons niet duidelijk geworden en ook niet of het gefinancierd is met de bekende NLA gelden waar zoveel om te doen is. Immers 70 procent van de gelden gaat naar Stiel.

 

Inmiddels is Stiel op zoek naar vrijwilligers voor een buurtbuffet voor de wijken Paddepoel, Selwerd en Tuinwijk, waar de wijkkrant wordt gepasseerd evenals de snertactie, hier melding van te maken.

Het Buurtbuffet is een maaltijd die gekookt wordt, voor en door bewoners, en is een lekkere, gezonde maaltijd tegen een lage prijs. Men kan gezellig met zijn allen aan tafel zitten en zo buurtgenoten op een andere manier leren kennen.

Of hier behoefte aan is? En of men de onderlinge samenhang in de wijk zoekt? In het verzorgingscentrum Bernlef wordt  elke laatste donderdag van de maand een maaltijd geboden voor de bewoners van Bernlef en haar wijkbewoners met een bepaald thema. Een mooi initiatief waar veel meer bewoners bij betrokken kunnen worden.

Nee, Stiel is een ‘concurrent’ en met steun van de NLA gelden kun je weer de nodige vraagtekens zetten. We waren deze week bij een bijeenkomst over samenwerken. Eerst weten wie je klanten zijn en de behoeften bepalen om vervolgens in te zetten op een zo hoog mogelijk rendement met zo min mogelijk middelen. Anders werken, je steeds weer aanpassen aan je omgeving voor een vitale wijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *