Students for Climate Groningen weer in actie voor een beter klimaat

Vandaag, donderdag 28 februari werd er weer gestaakt in het centrum van Groningen door studenten en andere mensen om een rechtvaardig klimaat af te dwingen.  In tegenstelling tot vorige week, toen zo’n zeventig demonstranten zich verzamelden, waren het vanmorgen zo’n rond de dertig demonstranten. “Het klimaat leeft echt onder jongeren.” zegt Bram Dingelstad, woordvoerder namens Students for Climate. “Het is natuurlijk ook heel relevant voor jongeren omdat het over hun toekomst gaat die in gevaar is. Tegelijkertijd is er de afgelopen jaren veel te weinig gedaan door de afgelopen regeringen. Bram Dingelstad doet daarom een oproep aan alle scholieren op om zich aan te sluiten bij Students for Climate elke donderdag!”

De beweging die nog maar net is opgestart is in de stad Groningen heeft ook zijn eisen geformuleerd. De beweging eist onder andere dat de grote vervuilers flink meebetalen voor klimaatmaatregelen en dat huishoudens zoveel mogelijk worden ontzien, aangezien huishoudens weinig bijdragen aan het probleem. Bram Dingelstad: “Het aandeel van huishoudens in de vervuiling is maar klein als je het het vergelijkt met Bijvoorbeeld Shell en andere bedrijven. Het milieu vervuilen is in het huidige economische systeem simpelweg heel winstgevend. Alleen wanneer daar wat aangedaan wordt en directe gevolgen voelen van hun vervuiling, zullen ze iets gaan veranderen en kunnen we het probleem daadwerkelijk aan gaan pakken.”

Students fo Climate heeft aangekondigd dat ze iedere donderdag zal staken voor het klimaat. De acties gaan door tot er een daadkrachtiger en rechtvaardiger klimaatbeleid op tafel ligt. Mensen kunnen zich aanmelden voor de staking en de demonstratie bij de Facebookpagina van Students for Climate Groningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *