Subsidie voor bakwedstrijd Groninger Museum

bakken

Het Groninger Museum krijgt een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de provincie Groningen voor de bakwedstrijd Piece of Art, Piece of Cake. Vanwege het twintigjarige bestaan van het gebouw op 29 oktober organiseert het Groninger Museum verschillende activiteiten voor en door de Groninger bevolking.

Bakwedstrijd Piece of Art, Piece of Cake

Het Groninger Museum nodigt de Groningers uit een taart te bakken die zichtbaar geïnspireerd moet zijn op het Groninger Museumgebouw. Dit mag een detail zijn of het hele gebouw, het interieur of de buitenkant. Deelnemen kan als individu of als team in de leeftijdscategorieën tot 16 jaar en 16 jaar en ouder. De winnaars worden op 1 november bekend gemaakt. De winnende taart van de bakwedstrijd wordt in het Mendini restaurant geserveerd.

Overige jubileumactiviteiten

Vanwege het jubileum organiseert het Groninger Museum allerlei activiteiten. Zo is het museum de hele dag gratis toegankelijk. Journalist Frenk van der Linden presenteert het jubileumboek over de architectuur van het museum met interviews en verhalen. Er is een symposium met de architecten Alessandro Mendini en Wolf Prix (Coop Himmelb(l)au) over de museumarchitectuur en een visie voor de toekomst. Verder zijn er rondleidingen, de tentoonstelling ‘fantasy island’, optredens van het Prins Claus Conservatorium en ’s avonds om 20.00 uur een optreden van Ellen ten Damme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *