Uniek project duurzame portieketagewoningen Paddepoel van start

groningen-paddepoel-voermanstraat-nul op de meter-21Vandaag, vrijdag 6 november, verrichtte wethouder Roeland van der Schaaf samen met een bewoonster van de Pleiadenlaan het het officiële startmoment voor de realisering van 48 duurzame woningverbetering  aan de Voermanstraat en de Pleiadenlaan in de Groninger wijk Paddepoel.

In de Bisschop Bekkerschool werd door de heer Lex de Boer een uitleg gegeven over het project. Zo worden de energiekosten afgedragen aan de woningbouwcorporatie waarmee zij zich verplichten tot het leveren van een energieprestatie. Door deze energieprestatie blijven woningen voor huurders met een lager inkomen betaalbaar bij een stabiel blijvende huur. Het woningverbetering tot nul op de meter wordt uitgevoerd door Dura Vermeer samen met installatiebedrijf KleinPoelhuis. Zij zijn een langlopende verbintenis met Lefier aangegaan. Met de aangebrachte techniek verzameld men de energiedata, enerzijds voor de beheersbaarheid, anderzijds als informatiebron voor toekomstige projecten. Het project is onderdeel van het landelijke initiatief de Stroomversnelling, dat onderzoekt hoe huurwoningen energieneutraal verbeterd kunnen worden.

Wethouder Roeland van der Schaaf prees het project op drie punten:

  1. De toegepaste verbeteringen dragen bij aan de doelstelling Groningen duurzaam
  2. De betaalbaarheid van huur- en energielasten die gelijktijdig de kwaliteit van woningen de verbeterd
  3. Niet alleen de bijdrage aan de energiereductie voor de woningen maar ook de bijdrage in de duurzame maatschappelijke vooruitgang.

Uniek aan dit project is dat de woningen in Paddepoel de eerste portieketagewoningen in Nederland zijn die op deze manier worden aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *