Vergunning voor nieuwbouw 148 appartementen aan Oosterhamrikkade

groningen-oosterparkwijk-oosterhamrikkade-1Burgemeester en wethouders willen een omgevingsvergunning verlenen voor de nieuwbouwplannen aan de Oosterhamrikkade. Het gaat om 148 tweekamerappartementen op de plaats van het voormalige UMCG-Distributiecentrum, met koop- en huurhuizen.

 

De bouwplannen voor dit stukje Stad dateren al uit 2012. Toen ging het de bouw van kleinere wooneenheden. Na een nadere oriëntatie op de Groninger huurmarkt ligt er nu dit plan voor 148 tweekamerappartementen met een gemiddelde grootte van 38 vierkante meter. De verwachting is dat de woningen geschikt zijn voor starters op de woningmarkt, jongeren, werknemers van het UMCG en ook ouderen. “Het plan draagt zo bij aan de door ons gewenste doorstroming van jongeren vanuit de markt voor kamerverhuur”, aldus wethouder Roeland van der Schaaf. “Naar onze mening past het plan ruimtelijk en programmatisch goed op deze plek aan de Oosterhamrikkade. Ook past het in BouwJong, het woningbouwprogramma voor jongeren.”

Omgevingsvergunning
Niet iedereen is enthousiast over dit pan voor nieuwbouw. Een aantal bewoners uit de directe omgeving is voorstander van een minder intensief woonprogramma, waarbij ook het bestaande gebouw behouden blijft. “Er is geprobeerd om aan de opmerkingen van de omgeving tegemoet te komen, maar dit leidt niet tot een haalbaar plan”, licht Van der Schaaf toe. Omdat het bouwplan niet volledig in het bestemmingsplan past, is nu een uitgebreide WABO-procedure voor een omgevingsvergunning in gang gezet.

Meer informatie, inclusief een presentatie >>

Eén gedachte over “Vergunning voor nieuwbouw 148 appartementen aan Oosterhamrikkade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *