Vluchtelingen Welkom manifestatie in Groningen

steden nederland, groningen, centrum

Rond vijftienhonderd Groningers kwamen eind van de middag op de Grote Markt in het centrum van Groningen bijeen om steun te betuigen aan Vluchtelingen Welkom, een initiatief van Mechteld van Duin van de SP in Groningen.

Burgemeester Peter den Oudsten, één van de sprekers, sprak namens vele burgemeesters van Groningen en voelt zich gesteund door de raad van Groningen. “Iedereen met een hart in z’n lijf weet dat er iets moet gebeuren.

Groningen neemt z’n deel en we werken aan een goede oplossing”.Ola Mafalaani, artisitiek leider van het Noord Nederlands Toneel meldde dat er sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit zoveel mensen thuisloos waren. Het recht om leven moet worden beschermd. De publieke opinie bepaalt de politiek en zij zijn onze vertegenwoordigers.

Jouwstad maakte de volgende video:

Alle foto’s van Vluchtelingen Welkom: klik hier

Een indrukwekkende bijeenkomst waar delen in de wereld nog niet vanzelfsprekend is en we dagelijks mensen zien die huis en haard noodgedwongen hebben moeten verlaten, opzoek naar een veilig onderkomen. Een rijk Europa dat niet is staat is deze mensen op een menswaardige manier te hulp te schieten.

2 gedachten over “Vluchtelingen Welkom manifestatie in Groningen

 1. Ik ben benieuwd of er nog zoveel sympathie is als over een paar weken de 3 miljoen in het vizier komen. Want dat korte termijn denken van tegenwoordig is om te gillen.

 2. Ik gun idereen een vredig leven, maar hoe willen ze dit waarmaken?
  We zitten in Nederland met 600.000 werkelozen en halen nu mensen binnen die de taal niet machtig zijn, onze cultuur evenmin en die moeten dan even aan een baan geholpen worden?
  Het duurt minstens 2 jaar voor dat die mensen ook maar van enig nut kunnen zijn om een baan te betrekken.
  En ook zijn er genoeg mannen onder deze vluchtelingen die het nooit zullen accepteren dat zij moeten samenwerken met een vrouw laat staan orders van een vrouw aan nemen.
  Denk ook eens aan die mensen die al jaren op de lijst staan voor een huis waarvan sommigen zelfs jaren noodgedwongen bij hun ouders in moeten wonen met het hele gezin en nu gepasseerd worden door een assielzoeker die binnen drie maand een huis krijgt.
  Het is waarschijnlijker dat ze nooit aan het werk komen maar wel aan een uitkering en ons land nooit meer verlaten.
  Wij als burger moeten deze last dragen, de dames en heren uit den Haag boeit het niet hoe wij straks op een houtje moeten bijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *