Vondelingenkamer in Groningen geopend

groningen-korrewegwijk-palembangstraat-babyluikje-4Groningen heeft vanaf vandaag een vondelingenkamer waar vrouwen hun baby anoniem kunnen achterlaten en wel in de Palembangstraat in de Korrewegwijk.

Het gaat om een initiatief van Barbara Muller van stichting Beschermde Wieg. De kamer bevat een commode, een wieg en een stoel en is 24 uur per dag geopend. De moeder kan haar kind anoniem achterlaten, maar ook via een alarmknop een hulpverlener oproepen.

 

 

Volgens de Raad voor Strafrechtstoepassing zullen slechts enkele kinderen per jaar te vondeling worden gelegd en is het niet nodig om speciaal daarvoor een nieuwe wet te maken.

Ook tegenstanders van een het plaatsen van een babyluikje waren aanwezig. Fiom, specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen ziet een aanzuigende werking bij het opzetten van een netwerk van vondelingenkamers en melden dat in ons buurland Duitsland sprake is van een afname van de vondelingenkamers. Het probleem dient anders opgelost te worden, laten zij weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.