Werkzaamheden hoofdriool Zonnelaan/Eikenlaan

groningen-paddepoel-zonnelaan-rioleringswerkzaamheden-2In de periode van 23 juni t/m 18 juli renoveren wij in drie fases een gedeelte van het hoofdriool in de Zonnelaan en Eikenlaan. Maandag 23 juni starten wij met fase één van deze werkzaamheden. Fase één concentreert zich op het hoofdriool gelegen rondom de Shell benzinepomp in de Zonnelaan en duurt naar verwachting twee weken (week 26 en 27).

Het hoofdriool in de Zonnelaan wordt door middel van de kousmethode gerenoveerd. De uitharding van de hars in de kous geschiedt door middel van warm water. Tijdens het uithardingsproces, dat 24 uur per dag doorgaat, kan een styreengeur vrijkomen. Styreen is één van de bestanddelen van de hars in de kous. Deze stof is te ruiken bij zeer lage concentraties, maar is onder deze omstandigheden, niet schadelijk voor de gezondheid. In de omgeving van de Zonnelaan kan tijdens onze werkzaamheden deze styreengeur te ruiken zijn.

Naast het uitharden van de kous, zetten wij tijdelijke pompinstallaties in om het afvalwater over ons werkvak heen te pompen. Achter deze pompinstallaties komen over met maaiveld tijdelijke afvoerleidingen (lengte tussen 200 m en 800 m) te leggen. De tijdelijke pompinstallaties komen op drie locaties in de wijk Paddepoel / Zernike te staan, te weten:
–  Pomp 1          Kruising Zernikelaan / Crematoriumlaan (week 26-27-28-29);
–  Pomp 2          Kruising Zonnelaan / Wilgenlaan (week 27-28-29);
–  Pomp 3          Park Zernike (week 28-29).
Bovengenoemde tijdelijke pompinstallaties zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week operationeel om het afvalwater om te pompen.

groningen-paddepoel-zonnelaan-rioleringswerkzaamheden-1Tijdens onze werkzaamheden heeft het verkeer enige overlast. De rijbaan richting de Noordzijde van de Zonnelaan wordt gedurende twee weken (week 26 en 27), t.h.v. de Shell Bezinpomp versmald naar één rijstrook. Fietsers worden lokaal over het voetpad omgeleid.

Indien er klachten en/of meldingen vanuit deze buurt worden gemeld die betrekking hebben op deze werkzaamheden, kunnen deze direct aan ons worden doorgegeven, zodat wij deze klachten en/of meldingen ook in behandeling kunnen nemen. Uitvoerder van deze werkzaamheden is de heer R. Beuker, bereikbaar op telefoonnummer 06-31645843. Meer informatie over onze werkzaamheden in de Zonnelaan en Eikenlaan is ook te vinden op de projectwebsite: klik hier

riool

Eén gedachte over “Werkzaamheden hoofdriool Zonnelaan/Eikenlaan

  1. Ook een mooi gelegenheid om zowel de Zonnelaan als de Eikenlaan af te sluiten voor het doorgaande verkeer, daar hebben wij toch de ringweg voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *