Werkzaamheden Ring Oost Kardinge en Beijum-Noord bijna klaar

groningen-oosterlijke ringweg-1Na Lewenborg en Beijum-Zuid zijn nu ook de deelprojecten Kardinge en Beijum-Noord op de Oostelijke Ringweg in Groningen bijna afgerond. Op 23 september zijn de werkzaamheden bij Beijum-Noord afgerond en op 29 september de werkzaamheden bij Kardinge. Van donderdag 18 september tot dinsdag 23 september moet het verkeer bij Beijum-Noord nog rekening  houden met mogelijke overlast vanwege een gewijzigde verkeerssituatie.

Beijum-Noord

Vanaf donderdag 18 september krijgt het verkeer bij Beijum-Noord te maken met beperkte rijstroken. In beide richtingen is dan maar één rijstrook beschikbaar. Er moeten dan nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden, zoals markeringen. Verder moeten er nog borden geplaatst worden en geluidsschermen. Op vrijdag 19 september is  de toe- en afrit Cuijpersweg tijdelijk afgesloten. Het lokale verkeer krijgt dan een omleidingsroute via Beijum-Zuid. Deze situatie blijft zo tot en met dinsdag 23 september. Dan zijn alle wegwerkzaamheden bij Beijum-Noord klaar.

Kardinge

Het nieuwe (ongelijkvloerse) kruispunt bij Kardinge wordt maandag 29 september volledig opengesteld. Aan de Ulgersmaborgzijde van dit nieuwe kruispunt wordt er de komende tijd nog gewerkt aan het verleggen van een rioolgoot. Hierdoor is bij het viaduct bij het Meedenpad tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar.

Aanpak Ring Oost

Met de afronding van de deelprojecten Beijum-Noord en Kardinge is weer een belangrijke stap gezet bij de aanpak van de Oostelijke Ringweg in Groningen.   Het deelproject bij de  Groningerweg (bij Hornbach) moet nog afgerond worden. Hier wordt druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe viaduct bij de Beijumerbrug.

De verwachting is dat deze werkzaamheden halverwege 2015 klaar zijn.
Daarna worden nog fietsecoducten aangelegd en wordt nieuw groen aangeplant.

Voor meer informatie zie ook  www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *