Wiebes bezoekt getroffen Zeerijp

De vlag hing half stok in Zeerijp vanmiddag als teken van het verdriet van alle aardbeving ellende in Groningen. Afgelopen maandag vond hier één van de zwaarste aardbevingen van Groningen plaats. Aanleiding voor de minister van Economische Zaken Wiebes vandaag, naast het geplande bezoek vandaag aan Groningen,  het epicentrum van Zeerijp te bezoeken waar tientallen bewoners hem opwachten.

De minister sprak hier onder meer met burgemeester Rodenburg van Loppersum en een aantal bewoners en fractievoorzitter van de VVD in Loppersum dhr. Huizing tevens inwoner van Zeerijp. De minister liet weten er bij hem alles aan gelegen is het schadeprotocol er zo snel mogelijk doorheen te krijgen.

Groningers zijn woest op het uitblijven van de schadeafhandeling en het uitblijven van het reduceren van de gaswinning. Maar dat niet alleen; het veiligheidsgevoel. Tijd voor een Deltaplan en snel! Maar over één onderdeel zijn ze het in Groningen inmiddels wel eens: wat voor protocol er ook komt, het moet erin voorzien dat na een beving alle schade in de directe omgeving met een zo kort mogelijke procedure zo soepel mogelijk wordt afgehandeld.

Later in de middag werd de minister ontvangen op het Provinciehuis in Groningen. Hier overhandigden de Provinciale Staten van Groningen een brief aan minister Wiebes. Hierin wordt hij gevraagd om te voldoen aan de wensen van Groningers. Snelle schade-afhandeling, verlaging gaswinning en herstel van de Groninger samenleving.

Vanavond om 17.30 wordt geprotesteerd bij de Martiniplaza in Groningen, waar de bekende aardbevingsactiviste Annemarie Heite van de partij zal zijn.

En de pers was ruim vertegenwoordigd. Later een video van Siebrand Wiegman

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *