Wijkinformatiemarkt Lang zult u wonen

Gisteren, donderdag 2 februari, de derde wijk-informatiemarkt in het gebouw van de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98. Deze vindt plaats in het kader van de campagne Lang zult u wonen en biedt alle informatie aan ouderen die zolang mogelijk veilig thuis willen blijven wonen.

Langer zelfstandig

Veel Stadjers zijn heel tevreden met hun woning en hun woonomgeving. Daardoor blijven ouderen gemiddeld langer zelfstandig wonen. Ze zouden er meteen voor tekenen om nog vele jaren thuis te kunnen blijven wonen. Maar in de praktijk wachten de meesten onnodig lang, soms onverantwoord lang, met het ‘levensloopbestendig’ maken van hun huis. De gemeente Groningen is daarom gestart met de campagne Lang zult u wonen.

Wijkinformatiemarkten

De markt aan het Gedempte Zuiderdiep is de derde in een reeks van 11 wijkinformatiemarkten in de gemeente Groningen. De meerjarige Lang zult u wonen campagne is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Levensloopbestendig

Op deze markt worden ouderen geïnformeerd door adviseurs van Lang zult u wonen en het WIJ-team hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken. Lokale bedrijven zoals de installateur, de aannemer en leveranciers demonsteren producten en bezoekers kunnen deze uitproberen. Van post-opvangbakje tot inloopdouche, alles wat er mogelijk is zelfs op het gebied van huisautomatisering wordt getoond. Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden er workshops gegeven.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente ook met informatie en persoonlijk advies huiseigenaren stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen. Via de website langzultuwonen.nl/groningen kan hiervoor een afspraak worden gemaakt met een adviseur van Lang zult u wonen voor een gratis advies aan huis.
Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *