Wonen kan in Groningen nog goedkoper!

wijkraadoverleg selwerd 2013 - de berk-8749In de hal van de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98 presenteert Eerste Hulp Bij Energiebesparing (EHBE) zich van dinsdag 14 tot en met donderdag 29 mei. Iedereen die kennis wil maken met Eerste Hulp Bij Energiebesparing is welkom.

De expositie toont de stappen die mensen kunnen zetten op weg naar comfortabel en energiezuinig wonen, de vragen en dilemma’s die veel mensen hebben en de hulp die EHBE daarbij kan bieden.

Vloerisolatie
Energie besparen? Wat kan ik doen en wat levert het op? Welke bedrijven kunnen mij helpen als ik bijvoorbeeld zonnepanelen wil of vloerisolatie? Kan ik subsidie krijgen? Als de aannemer bij mij start, waar moet ik dan op letten? En hoe regel ik een energielabel? Stadjers met een eigen woning in Groningen kunnen voor antwoorden op dergelijke vragen terecht bij Eerste Hulp Bij Energiebesparing.

Betrouwbaar advies
Standaard kan dat via www.ehbe-groningen.nl/, hét gemeentelijke loket voor betrouwbaar advies over de stappen die je kunt zetten om comfortabel én energiezuinig te wonen. En die informatie is er nu dus ook tijdelijk via de presentatie van EHBE in de hal van RO/EZ.

Jaarrekening
Op de website www.ehbe-groningen.nlvind je een energiecheck, waar je aan de hand van je jaarrekening snel in beeld krijgt wat mensen in een vergelijkbare woonsituatie kwijt zijn aan hun energierekening. Zo zie je dus in één oogopslag of je in vergelijking met je buren een lage of een hoge energierekening hebt.

Quickscan
Ook kun je op de site een quickscan van je woning invullen waarop je een gratis rapport thuisgestuurd krijgt over de verbouw- en bespaarkansen voor jouw woning. Voor vragen en betrouwbaar advies kun je contact opnemen met de helpdesk. En ook voor vragen over financiering, het 6%-BTW-tarief en subsidies. Daarnaast zijn op de site filmpjes te zien van Stadjers die al energiebesparende maatregelen hebben getroffen.

Energieneutraal
De gemeente Groningen heeft de ambitie om in 2035 energieneutraal te zijn. In het uitvoeringsprogramma ‘Groningen geeft energie’ wordt praktisch invulling gegeven aan dit streven. Onderdeel daarvan is het nemen en stimuleren van energiebesparende maatregelen. Daarom is Eerste Hulp Bij Energiebesparing in het leven geroepen. Een samenwerking van de gemeente Groningen en SLIM wonen met energie.

Wat: Eerste Hulp Bij Energiebesparing
Waar: hal dienst RO/EZ van de gemeente Groningen, Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen
Wanneer: 14 t/m 29 mei 2013
Open: tijdens kantooruren
Site: www.ehbe-groningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *