Zweminstructeurs geslaagd voor Licentie Zwem-ABC

“Kwaliteit en veiligheid bij zwemles voorop”

de parrel - selwerd-1

Begin dit jaar zijn de zweminstructeurs van het Helperzwembad, zwembad de Parrel en het zwembad van Kardinge getoetst op hun lesgeefvaardigheden volgens de nieuwe normen van het Licentie Zwem-ABC. En ze zijn geslaagd! Daarmee voldoen de gemeentelijke zwembaden aan de kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven volgens het vernieuwde Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s.

De gemeentelijke zwembaden behoren tot de eerste zwemlesaanbieders in de provincie Groningen die de overstap maken van de huidige ‘Erkenning’ naar het ontvangen van een “Licentie Zwem-ABC”. Deze Licentie geeft ouders duidelijkheid dat de zwembaden en haar zwemlesinstructeurs die in het bezit zijn van de licentie handelen volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche. De nadruk ligt bij de licentie op het geven van duidelijkheid over de kwaliteit en veiligheid van de zwemlessen.

Sportwethouder Paul de Rook zal in naam van de zweminstructeurs en de zwembaden de licentie in ontvangst nemen. Dit zal plaatsvinden op woensdag 8 april om 10.00 uur in de ontvangsthal van het Helperzwembad. Katrien Lemahieu, vertegenwoordiger van NPZ/NRZ zal deze licentie aan de sportwethouder uitreiken.

Landelijke eisen
De licentie van het Zwem-ABC toont aan dat de gemeentelijke zwembaden aan de landelijke eisen voldoen. Dit betreft eisen zoals de wet- en regelgeving, screening van lesgevenden, gedragscode zwembranche, opleiding lesgevenden en een klachtenprocedure. Ouders weten op deze manier dat de zwemaanbieder voldoet aan de duidelijke eisen van de zwembranche.

 

De medewerkers van de Werkmaatschappij Sport & Recreatie hebben de examens met goed gevolg afgerond en vijftien medewerkers hebben de licentie examinator behaald. De licentie is pas verplicht in 2018, maar de Werkmaatschappij Sport & Recreatie stelt de kwaliteit en veiligheid van kinderen die zwemles ontvangen voorop en heeft daarom de licentie nu al geïntroduceerd.

Meer informatie over de licentie vindt u op http://www.licentiezwemabc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *