Dag Walibi voor jonge mantelzorgers

humanitas-dagje walibi-1Onder jonge mantelzorgers worden kinderen en jongeren tot 24 jaar verstaan die zorgen voor, of zorgen hebben om ouder(s), een broer(tje), zus(je) of andere familie. Er kan sprake zijn van een lichamelijke beperking, een psychische ziekte, verslavingsproblematiek of van een verstandelijke beperking. Dit zijn vaak zorgen en taken die niet passen bij de leeftijd van die jongere. Wij als Humanitas JMZ stad streven er naar om ze hier ondersteuning bij te bieden. Deze ondersteuning kan bestaan uit persoonlijke contacten of het geven van praktische informatie.

JMZ stad organiseert ook leuke activiteiten voor deze jonge mantelzorgers, zodat zij hun zorgen even kunnen vergeten en in contact zijn met andere jonge mantelzorgers.

Binnenkort hebben we de grootste activiteit die JMZ ooit heeft georganiseerd:

Wat:           een hele dag zorgen- & kosteloos met de bus naar Walibi Holland!
Wie :           jonge mantelzorgers (t/m 24 jaar) uit Groningen
Wanneer:    12 april 2014

Met deze activiteit willen we graag jonge mantelzorgers bereiken die wij nog niet kennen, zodat wij hen in contact kunnen brengen met andere jongeren die in een soortgelijke situatie zitten en hen daar waar nodig preventieve ondersteuning kunnen bieden. Zo willen we ze een fantastische dag aanbieden, zodat zij hun zorgen even kunnen vergeten, dus… Kent u jonge mantelzorgers uit de stad Groningen die zin heeft in een dagje mee met ons en andere jonge mantelzorgers naar een pretpark? Hij of zij is 12 april aanstaande dan meer dan welkom en geef hen dan z.s.m. op! Bel Humanitas 050-3126000

In de bijlage een flyer, waar alles nog even kort wordt beschreven.
Humanitas Groningen-stad is ambassadeur van WeHelpen.nl; een site waar hulp gevraagd en geboden kan worden en waar met een digitale agenda de zorg georganiseerd en gedeeld kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *