Een kijkje op bouwlocatie Bessemoerstraat Paddepoel

Een kijkje vandaag 27 juni op de bouwlocatie van de Bessemoerstrook. De werkzaamheden in volle gang voor de realisering van de 32 starterswoningen die door woningcorporatie De Huismeester worden gebouwd. 

 

Het woon complex past in het grootschalige plan dat moet  leiden tot het nieuwe Bessemoerstrook welke deel uit maakt van één van de ”groene vingers” die de noord en zuidkant van de stad met elkaar verbindt . Het  concept bestemmingsplan ligt tot 26 juli 2012 ter inzage bij de dienst RO/EZ.

De Bessemoerstrook ligt tussen de Dierenriemstraat en de Bessemoerstraat. Tussen de wijken Paddepoel en de Tuinwijk. De Bessemoerstrook wordt ingericht als een park met voorzieningen voor beide wijken. Het park wordt daarom op een ecologische manier ingericht en beheerd.

Het groen van de Bessemoerstrook is ook bedoeld als compensatie voor de plannen met dichte bebouwing in Paddepoel Zuid-Oost, waarbij groen is ingeleverd. Overigens is de route langs het park een belangrijke fietsverbinding  naar Zernike.

De foto’s van de nieuwbouw:  klik hier

Terugkijken op de sloop van dit bouwcomplex: klik hier 

Op de gemeentesite veel nadere informatie: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *