Elektrisch wagenpark voor GGZ-instelling INTER-PSY

elektrische auto's-1Wethouder Duurzaamheid Jan Seton reed vandaag, 20 februari 2014,  samen met kinderpsychiater en mededirecteur Carl Blijd van INTER-PSY een rondje in één van de glimmende nieuwe elektrische auto’s van dit bedrijf. Deze handeling markeerde de ingebruikname van het nieuwe elektrische wagenpark van INTER-PSY, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Het bedrijf investeerde in zestien Nissan Leafs. Medewerkers gebruiken deze wagens om cliënten thuis te bezoeken. De investering levert op jaarbasis een forse bezuiniging op die de zorg ten goede komt. De besparing zorgt ervoor dat INTER-PSY 2fte extra aan kan nemen waardoor de wachttijden kort gehouden kunnen worden.

In samenwerking met garage Nissan Boerhof in Groningen en Nissan Nederland, zijn deze ‘groene’ auto’s naar het noorden gehaald. Behalve het milieuvriendelijke aspect, wil de instelling op deze manier ook bijdragen aan een prettig werk- en leefklimaat. Deze innovatieve actie kenmerkt de snel groeiende en ondernemende instelling van INTER-PSY.

elektrische auto's-2Om alle auto’s efficiënt op te kunnen laden heeft INTER-PSY samenwerking gezocht met Energy Expo. Energy Expo verbindt partijen die werken aan duurzame mobiliteit. Door deze samenwerking heeft INTER-PSY op verschillende locaties snelle laadpalen geïnstalleerd. Met deze voorziening is de accu van een elektrische auto in 30 minuten volledig opgeladen en heeft de wagen opnieuw een actieradius van 125 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *