Groningen wil volgende kavel windenergie boven de Wadden

De provincie Groningen is erg blij dat nu blijkt dat windenergie op zee wederom een stuk goedkoper kan. Ze roept minister Kamp dan ook op nu groots in te zetten op veel meer wind op zee en ziet hiervoor grote mogelijkheden boven de Wadden.Vandaag maakt Minister Kamp van het ministerie van Economische Zaken de winnaar(s) bekend van de tender voor de kavels III en IV van het windenergiegebied Borssele. De kavels worden beschikbaar gesteld aan de laagste bieder die aan alle voorwaarden voldoet.

Gedeputeerde Nienke Homan: “we zijn ontzettend blij dat het gelukt is de kostprijs van wind op zee nog verder te verlagen. Dit biedt kansen voor nog veel meer wind op zee en daarmee kansen op werkgelegenheid in onze regio. Ik zal de minister dan ook direct laten weten dat wij graag wind willen ontwikkelen ten noorden van de Wadden.”  De vorige tender was al zeer laag met 7,27 ct per kWh, bij deze tender gaat het bedrag nog verder omlaag naar 5,45 ct per kWh.

Wind op zee is belangrijk voor Groningen. Met name voor de Eemshaven liggen er belangrijke economische kansen: met elke 1000MW die op zee gebouwd zijn tweeduizend fulltime banen gemoeid. De provincie pleit al langer om meer gebieden ten noorden van de Wadden aan te wijzen. Daarnaast is het succes van Wind op Zee bepalend voor hoeveel energie we nog op land, met wind en zon moeten opwekken. Op basis van de huidige ontwikkelingen zijn windmolens op land en zonneparken nog steeds nodig.

Eén gedachte over “Groningen wil volgende kavel windenergie boven de Wadden

  1. Als er toch al molens staan, kunnen er net zo goed nog wat bij. Bovendien zal deze energie steeds beter opgeslagen kunnen worden, dus allemaal beter voor het milieu.

    Groet, Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *