Hoe is zwerfafval wetenschappelijk te verklaren

milieu-zwerfafval-zernike-1De gemeente Groningen doet er alles aan om het zwerfvuil tot het verleden te laten behoren. Lentekriebels, experimenten op school, studenten ruimen de stad etc. ect.. De jongeren leren juist om te gaan met het milieu, daar waar volwassenen vervolgens de rommel weer achter laten. Ook instellingen, die het zwerfvuil niet ruimen. Zoals op deze afbeelding op het Zernike terrein, vandaag op zondag 17 maart. Grote groepen mensen en onvoldoende of te kleine bakken die vervolgens niet geleegd worden of geruimd worden. Om het zwerfvuil tegen te gaan is hier een advies misschien op zijn plaats. Een subsidie aanvraag indienen en vervolgens er studie naar doen waar dit rare gedrag vandaan komt.

milieu-zwerfafval-zernike-2De aanblik van vuilniszakken in de natuur en bermen vol troep is elke keer weer een schok. Een schok die we zelf veroorzaken helaas en als dank wordt de gemeentelijke dienst gevraagd te ruimen en klagen wij over hoge belastingen.

Een suggestie is om net als in Antwerpen in België een beweging in gang te zetten onder de naam ‘vreedzaam protest tegen zwerfvuil’.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *