Kampioenen WK snert en stampot koken ontvangen Snertslaif en Stamppot-opscheplepel

De geuren van de snert en stampotten overheersten vandaag op het Alfa-college aan de Kluiverboom in de Groninger wijk Lewenborg. Vandaag, 16 februari, vonden hier de jaarlijkse Wereldkampioenschappen Snert- en Stamppotkoken plaats in de prachtige keukens van het Alfa-college. Tijdens de kookprocessen worden de deelnemers uit het hele land nauwlettend gevolgd door de juryleden onder voorzittereschap van Janet Wesseldijk uit Bedum. Even ruiken voor de geur, welke ingrediënten etc. en uiteindelijk de smaak! De deelnemers strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot-opscheplepel, die vandaag gewonnen werden door Ineke Hoeksema uit Hoogezand en John Spruit uit Enschede die de prijs ontvingen uit handen van Annemarie Heite die recentelijk is uitgeroepen tot Vrouw in de Media Nederland 2017.

De verrichtingen van de deelnemers waren goed te volgen op video schermen. En net als anders aan de einde van de kooksessie het proeven van de heerlijke resultaten van de snert en stamppotten.

Alle foto’s van het snert- en stamppot koken, klik hier

En natuurlijk nog even een foto van met Henk en zoon Auke van de Velde, die trots is zijn dat dit  inmiddels populaire WK is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie in ons mooie Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *