Selwerd in uitvoering op weg naar Doen

nederland 2014, selwerd, selwerd in uitvoering, bottelroosstraatDe wijk Selwerd is door de gemeente Groningen aangewezen als wijk waar de succesvolle Groningse methodiek van wijkvernieuwing op een andere manier zal worden voortgezet. Deze nieuwe koers is er vooral op gericht dat bewoners, ondernemers en gebruikers van de wijk zelf met voorstellen komen voor verbetering. Vele bewoners bezochten gisteren de wijkmarkt in de voormalige Bonifatiusschool aan de Bottelroosstraat 3 waar de ideeën voor de wijkvernieuwing aan de waslijn werden gehangen. Arno van de Heyden was deze dag de spreekstalmeester. Peter Wijnsma, voorzitter wijkteam, kijkt tevreden terug op een geslaagde middag. Nu op weg naar Doen!

Ondertekening intentieovereenkomst
Tijdens de wijkmarkt is een intentieovereenkomst voor het WijkLeerbedrijf n getekend door mevrouw G. Dekker, directeur Alfa-college, mevrouw W.J. Koopmans-Kornelius, bestuurder ZINN en de heer D. de Jonge, unitmanager van Calibris. Namens de gemeente Groningen tekende loco-burgemeester Roeland van der Schaaf.

Alle foto’s van deze middag: klik hier

Een van de leerlingen onthulde de fiets waarmee stagiaires de wijk intrekken om hulpvaardig te zijn in de wijk. Er waren verschillende workshops op het gebied van zorg, geld, energie en leefomgeving.

De dag eindigde met het nuttigen van diverse lekkernijen uit alle windstreken die onder meer bereid waren door de multiculturele vrouwengroepen uit de wijk.

Alle plannen worden geïnventariseerd en worden bekeken wat we hier mee kunnen en wie we hiervoor nodig hebben laat medeorganisator Theo Adema weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *