SP Groningen wil uitbesteding beheer gemeentelijke fietsenstallingen voorkomen

groningen-europark-opening harm buiterplein-19De SP is het niet eens met het voornemen van het stadsbestuur om het beheer van de gemeentelijke fietsenstallingen openbaar aan te besteden.

Momenteel wordt het beheer van de stallingen door de werknemers van WerkPro uitgevoerd, zodat vooral mensen die moeilijk een baan kunnen vinden hier nuttig werk verrichten. Volgens de SP leiden aanbestedingen tot concurrentie en vermarkting die zorgt voor onnodige onzekerheid voor het personeel dat werkzaam is in de fietsenstallingen.

De SP is verbaasd over de keuze die het stadsbestuur voor het beheer van de fietsenstallingen maakt. SP-raadslid Wim Koks: “Het is een politieke keuze om gemeentelijke taken door aanbestedingen te vermarkten. Vooral van collegepartijen PvdA en GroenLinks mag men toch socialere keuzes voor onze dienstverleners in de fietsenstallingen verwachten.”

“Terwijl men tevreden is over de kwaliteit van het beheer en de stallingen goed gevuld zijn, wil het stadsbestuur overgaan tot aanbesteden en ook nog eens een bezuiniging van 170.000 euro doorvoeren.

De afgelopen jaren hebben de werknemers van WerkPro een prima prestatie geleverd, er is volgens ons geen enkele reden deze relatie te verbreken”, aldus Koks. Het stadsbestuur stelt dat er verplicht aanbesteed dient te worden, terwijl andere steden zoals Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Rotterdam en Utrecht er ook voor kiezen om het beheer in eigen handen te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *