SP verklaart thuiszorg Groningen ontslaggolfvrij

spDe SP verklaart de gemeente Groningen voor 2014 ontslaggolfvrij. Door een groot bord op te hangen bij de gemeentegrens van Groningen maakt de SP dit duidelijk. In antwoord op schriftelijke vragen van de SP-fractie geeft het stadsbestuur aan dat er geen preventieve ontslagen vallen in de thuiszorg in Groningen. De SP-fractie stelde de vragen naar aanleiding van de 1.100 ontslagen van thuiszorgmedewerkers die dreigde bij Sensire in de Achterhoek.

In verschillende gemeente in de rest van het land worden thuiszorgmedewerkers door bezuinigingen ontslagen. Het stadsbestuur van Groningen geeft in reactie aan dat dit niet voor Groningen geldt. Wel blijft er onzekerheid bestaan voor 2015. Het kabinet van VVD en PvdA is van plan om vanaf 2015 de budgetten voor de thuiszorg met 40 procent te korten. De SP vindt goede thuiszorg een voorbeeld van georganiseerde solidariteit en vindt de geplande bezuinigingen onverantwoord. “In Groningen hebben wij de thuiszorg goed geregeld, maar met een korting van 40 procent breekt dit kabinet de thuiszorg af” aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. De SP roept thuiszorgmedewerkers op zich te melden bij de SP om gezamenlijk in actie te komen.

Eén gedachte over “SP verklaart thuiszorg Groningen ontslaggolfvrij

  1. GEEN ONTSLAGEN, nee dat niet maar de contracten worden gewoon niet verlengd. staat bij mij vorige week mijn hulp in de gang, ze was er nog maar net, vertelde mij dat ze niet weer kwam en net het bericht heeft gekregen dat haar contract niet wordt verlengd. Nu weet ik nergens wat van en moet maar afwachten of ik volgende week wel weer hulp krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *