Tocht om de Noord over historisch stukje grond Paddepoel

Kunstkring De Ploeg bestaat in 2018 honderd jaar. Dat was duidelijk vanmorgen 30 september tijdens de Tocht om de Noord waar honderden wandelaars al vroeg op weg waren richting Winsum. De wandelaars liepen door het gebouw  van de Havik ik de Groninger wijk Paddepoel.  Schilders van De Ploeg schilderden vaak bij boerderij het Blauwborgje die stond op het terrein aan het Jaagpad, waar nu het gebouw staat van Scoutinggroep de Havik. Er is een grote uitsnede van de boerderij aangebracht. Een mooi initiatief om al wandelend te genieten van een historische stukje grond, een plek waar de Groninger schilderkunst geboren is.

Helaas moest de organisatie een alternatieve route uitstippelen door de stremming van de Paddepoelsterbrug. Bij deze brug is vroeger veel geschilderd door Ploegschilders, zoals ‘De rode boerderij’ en het kerkje van Wierum.

Tijdens de doorloop door het gebouw kunnen wandelaars kennis nemen van de historie van de scouting. Hiervoor is een expositie samengesteld met onder meer schilderijen gebaseerd op De Ploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *