Witkar bezet al weken een parkeerplaats aan de Zonnelaan

Op 6 april van dit jaar werd het startschot gegeven voor een nieuw autodeelconcept in Groningen: Witkar. Een moderne vorm van autodelen, met 4-persoons Smart ForFour auto’s, gebaseerd op het floating car principe: dus starten op de plek die jou uitkomt, maar ook weer achterlaten op de voor jou handige plek. Lokaliseren, reserveren, openen en starten gaat allemaal via smartphone.

Bewoners aan de Zonnelaan in de Groninger wijk Paddepoel kijken al weken uit op een witkar die de beperkte parkeerruimte in beslag neemt.

Zou het niet zo moeten zijn dat deze wagens op een apart gereserveerde date parkeerplekken worden achtergelaten dan wel gehaald?

 

 

Of moeten we hierop ook maar de tekst schrijven oprotten zoals in de Dierenriemstraat en Grote Beerstraat waar vanmorgen weer zestien auto’s met Duitse kentekens werden waargenomen!

Foto’s: FocusGroningen – Jan Hendrik van der Veen

Eén gedachte over “Witkar bezet al weken een parkeerplaats aan de Zonnelaan

  1. Die witkar is er zodat minder mensen een auto hoeven te bezitten er er dus meer parkeerplaatsen vrij komen. Helaas heeft de bedenker van dit concept geen rekening gehouden met het niveau in Groningen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *