WK snert- en stamppotkoken 2020 | Heel Holland Kookt in Groningen

Vandaag stond het wereldkampioenschap Snert- en Stampotkoken op het programma in de keuken van het Alfa College in de Groninger wijk Lewenborg op het programma. De 26e editie alweer welke vorig jaar is opgenomene in de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed.Vierendertig deelnemers uit alle windrichtingen en ook over de grens waar de Portugese Aléxia Silva haar Siri piri-snert bereidde. Michel Rekers uit Alkmaar werd winnaar snert koken gevolgd door Manon de Haan uit Bedum en Fedde Zwart uit Amsterdam werd derde. Hillda Schuitema uit Hornhuizen werd winnaar stampotkoken gevolgd door Michel Rekers uit Alkmaar en Reinder Manstetten uit Bruggen werd derde.

De kaasboer uit Winsum, Johan van der Beek, uit het programma Heel Holland Bakt was deelnemer, maar viel buiten de prijzen.

Deelneemster, Hilda Dijkstra, droeg bijpassende pollepels als oorbellen. Zij is van Indische afkomst en de soep moet een beetje pittig zijn, dus de sambal zal  niet ontbreken. Vanwege de griep waren er voor vandaag helaas enige afzeggingen.

Manon de Haan (11) uit Bedum was de jongste deelnemer en oma Sina keek goedkeurend toe. Met het behalen van een tweede plaats is een deelname voor de volgende editie een feit.

Een waar vermaak waar de bezoekers de resultaten van de kandidaten konden proeven en alvorens de prijzen werden uitgereikt live muziek van feestband Safari Joe voor een gezellige sfeer zorgde.

Omroep MAX maakte opnames van de wedstrijd die gebruik worden voor hun programma Museum Nederland waarin getracht wordt Nederland samen te vatten in één tentoonstelling en vanaf 10 mei in vijf afleveringen te zien is op NPO1. Na Holland Bakt nu tijd voor Heel Holland Kookt Snert en Stampot!

Alle foto’s van de dag: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *