Wytze van der Gaast beschrijft 25 jaar internationale onderhandelingen over klimaatbeleid

wietse-1
Naar aanleiding van zijn proefschrift aan de Universiteit in Groningen in januari 2015, heeft Wytze van der Gaast uit de Groninger wijk Paddepoel een boek geschreven dat door uitgeverij Springer onlangs is uitgegeven.
Het boek geeft een overzicht van 25 jaar internationale onderhandelingen over klimaatbeleid. Eind jaren tachtig was er nog weinig bekend over klimaatverandering. Slechts een klein groepje wetenschappers opperde de mogelijkheid dat de snellere stijging van de temperatuur op aarde te maken had met uitstoot van broeikasgassen. In de loop van de jaren is er steeds meer bekend geworden over klimaatverandering, de oorzaak, de gevolgen, maar ook wat we er met elkaar aan kunnen doen. Dat laatste was het belangrijkste thema van de internationale klimaattop van Parijs van december vorig jaar: nu we weten wat klimaatverandering is, wat kunnen we er aan doen?

Komende woensdag geeft Nederland een vervolg aan ‘Parijs’ door de Nederlandse Klimaattop2016 te organiseren in Rotterdam. Meer dan 1500 mensen komen daar bij elkaar om te zien wat er in Nederland allemaal gedaan wordt aan vermindering van broeikasgasuitstoot. Dit gaat al lang niet meer om acties van Greenpeace, ook bedrijven doen steeds meer mee en natuurlijk de mensen thuis, via energiebesparing en zonnepanelen op het dak. Klimaatverandering gaat ons allemaal aan en alleen met elkaar kunnen we het goed aanpakken.
Het boek van de schrijver staat ook op Bol.com: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *