Provincie Groningen geeft subsidie 400 jaar RUG

In 2014 bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar! Dat moet uiteraard gevierd worden. Een maand lang, van 15 mei t/m 15 juni, wordt Groningen ondergedompeld in festiviteiten en wordt er feest gevierd met studenten, alumni, medewerkers, stadjers en ommelanders, Noord-Nederlanders, zusterinstellingen en een ieder die de RUG een warm hart toedraagt. 

De Rijksuniversiteit (RUG) krijgt van de provincie Groningen 100.000,- euro subsidie voor de viering van het 400-jarig bestaan, van 15 mei tot en met 15 juni 2014. Alle evenementen vinden plaats rond het thema For Infinity (voor eeuwig). De lustrumviering is bestemd voor een breed publiek: de inwoners van de noordelijke provincies, (oud-)studenten en relaties van de RUG uit binnen- en buitenland.

Unieke viering
De RUG gaat het 400-jarig lustrum uitgebreid vieren. Alle evenementen hebben te maken met energie (Energy), gezond ouder worden (Healthy Aging) en een duurzame samenleving (Sustainable Society). Op het programma staan onder andere een tiendaags theaterspektakel met het Noord Nederlands Toneel (NNT), een publieksacademie en een kinderuniversiteit. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld een ‘Gift for Infinity-event’ (Nacht van de Kunst en Wetenschap), een tweedaagse internationale wandeltocht ‘Tocht om de Noord’, Aletta, de Musical, een musical over het leven van Aletta Jacobs, roeiwedstrijden, tentoonstellingen, lezingen en debatten.

Subsidie
In totaal geeft de provincie 100.000,- euro subsidie. Hiervan komt 80.000,- euro uit het Budget Evenementen 2014 en 20.000,- euro uit het krediet Promotie Vestigingsklimaat 2012.

(bron: Provincie Groningen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *